domingo, junio 02, 2024

Coll de Nargó -Actualització de noves vies- 2 de juny 2024

Fa un temps cap aquí hem equipat algunes vies a diferents sectors de Coll de Nargó, a les guies que habitualment porta la gent, aquestes vies no surten i es queden força descol·locats, sovint els hi costa localitzar la via que busquen.

Les guies mes habitals que per aquí porta la gent son la de "Lleida Climbs" de Pete O'Donovan i Dani Andrada i la de "Alt Urgell -Escalada Esportiva-" d'en Miquel Blanco.

Per aquest motiu hem pensat en deixar aquí la "info" i les "topos" de les vies equipades per nosaltres aquests darrers temps, També hem marcat el nom al peu de via per tal de fer mes fàcil la seva localització.

Els equipadors d'aquestes vies hem estat: Oscar Fernàndez, Miquel Garrell, Pilà Perales i Ramon Rubio.


PARET DEL GRAU


A la seva part dreta, on prendrem com a referencia la Via Àfrica, la clàssica d'aquest sector. Es la part que queda mes a prop de les Agulles, on aparquem els vehicles.
Hem equipat la Via del Gran Diedre, la Via de la Vira, la Via dels Gallifantes i hem re equipat les reunions de la Via Àfrica i localitzat, netejat i equipat (nomes hi havia una xapa i un spit en tot el recorregut) la Via El Jardí de les Mentides.





Passem aquest sector i seguim mes endavant, arribem al següent sector i prendrem com a referencia la Via Cainejo (la primera que es va equipar en aquest tros de la paret.)
Aquí hem equipat la Via Ositos  de dos llargs, i re equipat les "R" de la Via Si fa sol.






SECTOR DEL MIG


En aquest bonic sector, entre la Via Fisuteràpia i la Via Pels pels, equipem la Via del Josmar, de 2 llargs i una roca excepcional.




SECTOR BEL CANTO



Aquest es un dels sector mes visitats pel principiants, les seves ratlles horitzontals (cantos) i bona roca, junt l'ombra a les tardes fa que sovint hi hagi gent escalant.
Aquí hem equipat a la dreta de la Via del Xut,  un bonic esperó que es diu: la Via dels Amojamaos.



SECTOR DIPÒSITS 

Em aquest bon sector, amb una roca mes que bona, equipem 5 vies noves:
25 Gripaus esquerra, 25 Gripaus dreta, de l'Oscar, Amparo dame paciència i la de la Vane, per tal d'omplir els forats que hi havia. I re equipem la Via del Makoki que encara estava amb spits. 
Quedant un bon lloc per escalar amb un grau assequible.




SECTOR ISARDS



Continuem en direcció a la dreta de la paret, i ens trobem amb el Sector dels Isards, un bon lloc per un matí d'estiu, amb uns vistes increïbles del pantà i el poble de Coll de Nargó.
En aquest sector nomes hi havien dos vies "humanes" la Barrrufaka i la Trebolina.
Vem obrir una mica mes el camí i el peu de via (petit) i vam equipar 4 noves línies:
del Torb, Ana Mª Lajustícia, Pastafàris i la Pensionistes, amortitzant el sector i fent que hi valgui la pena una visita.



Nota:  Totes aquestes vies, han estat equipades amb parabolts 10 mm, igual que les seves reunions o descuelgues.




No hay comentarios: