jueves, mayo 23, 2024

Roca Narieda -Oest- (Sòcol de Narieda)

Sòcol de Narieda


Aquest maig de 2024, amb el Miquel Garrell, l'Oscar Fernández i jo (Ramon Rubio), després de força treballs hem deixat equipada la que possiblement passi a ser l'ultima via d'aquest sector i que hem anomenat Las Líneas de Nazca.
Com a totes les altres d'aquest sector, després d'equipar les i malgrat els treballs exhaustius de neteja que els hi fem sempre queda terra en forats,i repisses etc. Un cop les vies son escalades per algunes cordades milloren considerablement.
Aquesta i donat a les pluges que  ha hagut des de fa dies, es possible que estigui millor. Nosaltres vàrem fer la primera ascensió el 17 de maig 2024 (Miquel Garrell, Pilà Perales, Oscar Fernàndez i Ramon Rubio)
Es podia escalar, tendre, amb una mica de terra, però cal dir que des de llavors ha plogut en varies ocasions.

Per tal d'unificar les ressenyes que hi ha per la xarxa, deixaré aquí les que espero que siguin les definitives amb tota la informació que hem anat generant.Una mica d'historia: 

Les primeres vies d'aquest sector varen ser la Barón Rojo i la del Nostre Amic, pels anys 90 ja les vaig escalar en algunes ocasions malgrat que en aquella època per aquí les animàvem les Vies dels Militars ja que sembla que van ser ells qui les van equipar juntament amb algunes lineas desaparegudes del costat de la carretera. Llavors a La Seu hi havia un quarter Militar de Muntanya. 
El juny de 1996 el Joan Gracia Coca i l'Albert Olmeda a la seva Guia d'Escaladas en el Alt Urgell, de DESNIVEL les recullen i bategen amb aquests noms El Barón Rojo visita i El Nostre amic.


Actualitat: 

Juliol del 2021, amb el Miquel Garrell intentem localitzar les vies, Va costar d'apropar-se, al que tenia que ser el peu de via i mes encara veure algun spit que ens marques per on podrien anar les vies. Amb força feina al final localitzem el primer spit de la Baron Rojo, la vegetació de la paret els tapava .Ens enfilem i netegem  el primer llarg.
Alguns dies mes de feines i deixem la via neta i reequipada amb parabolts (Miquel, Pilà, Oscar i Ramon). També ens fixem en una placa al costat esquerra......
Al mateix temps el Franc Garcia i el Marcel Lavaquiol netejant i requipan  la via del Nostre amic.
 
El setembre 2021  Inspeccionem, netegem i equipem la que placa que vàrem veure a l'esquerra, la que actualment el la Via Pilichan  (Miquel Oscar, Pilà i Ramon).Ara amb aquestes tres vies, ja podíem baixar una matí a l'estiu i escalar còmodament a l'ombra.


Es a l'agost del 2023 desprès de mirar i estudiar diferents fotos de la paret  que ens decidim d'anar a fer un ull a la que será la Via de la Brownie. Mentre treballem  ja li posem l'ull al costat dret  a la següent via. (Miquel i Ramon).

Setembre/Octubre 2023, l'Oscar, el Miquel i Ramon, encetem aquest nou projecte i que es passarà a dir Via Charlye10.

Maig 2024  Tornem a mirar la paret i a estudiar diferents fotografies i ens decidim d'anar a treballar a la que possiblement sigui l'ultima via que nosaltres equipem en aquest sector i que será la Via Las Lineas de Nazca. (Miquel, Oscar i Ramón)

Via de la Brownie

Via Charlye10

                                                            Via Las Líneas de Nazca

ALTRES INFORMACIONS:

Accessos a les vies i aparcament.

Si venim de Barcelona per la C14, un cop passat Coll de Nargó i direcció a La Seu d'Urgell trobarem a mà dreta el Pont d'Espia, senyalat amb cartells de direcció a Fígols i a Perles.
Prenem el pont i seguirem direcció a Fígols (esquerra), passarem un aparcament reservat pel vehicles d'emergència, i una mica mes endavant al següent aparcament podem deixar el nostre vehicle, al costat hi trobareu una pista que porta cap uns prats i el riu (hi paren les autocaravanes).
Just al davant hi surt un corriol que s'enfila amunt, fins el camí que passa horitzontal cap a la Ferrada i que nosaltres pendrem cap a l'esquerra i acabarem d'enfilar-nos fins a peu de via per una tartera (fites), uns 10 minuts des de el cotxe.
Mes endavant i abans del poble de Fígols hi ha l'aparcament de la Ferrada de Narieda (hi ha una font amb aigua) .


  Espero que us sigui d'interes i aprofiteu que aviat fará calor i sera un bon moment de visitar aquest  indret.          

4 comentarios:

Pilichan dijo...

Han quedat chapó! Gràcies, "Tribu"

Anónimo dijo...

Felicitats i molt agraïts per la feina ben feta

Xavi Segarra dijo...

Pili, Miquel.....això es trampa. Sen tan bona gent es molt fàcil equipar bones vies. Gracieeeees.

Pilichan dijo...

Contents que us hagi agradat, i més de conèixer-vos. Fins la propera Xavi i Pep 😉