martes, junio 19, 2007

Ombres...........


Fa dies que mirant pels blogs habituals , la gent es pregunta........ A on es pot escalar a l'ombra a l'Alt Urgell?????? La veritat es que no pas a gaires llocs, pero el "mestre" Franc en el "foro" de la pagina http://www.maneironsclimb.com/ dona resposta l'eterna pregunta, si accediu a la pagina her d'anar a l'apartat "PIADES" de la mateixa, te totes formes us deixo la pregunta i un parell de respostes.
Ahh i si no sempre ens queda la solució de matinar, a les 6 es una hora bonisima per penjarnos a qualsevol lloc i a les 11 a la piscina o les bases de Nargó.....
recoredeu teniu resenyes i mes informació sobre Coll de Nargo a:


L'invitat pregunta en el foro:
Algu em pot dir si el mes de juliol fa molta calor per escalar ???


En Tomas Molina li respon:
Home, depèn del lloc: Si t'en vas al Todra o al Wadi Rum tens una mort ràpida i segura per deshidratació i dessecació general. Si pel contrari t'en vas a Patagònia emporta't la bufanda i els guans que per allà baix van al revés i fot una rasca que pela. Si per contra vols anar per l'Alt Urgell escala de 6 a 8 del matí o de 20 a 22 hores o també et fondràs de la calda que cau. És més recomanable anarte'n a les basses de Nargó que a part d'estar fresquet sempre et pots trobar alguna andorrana amb unes mides 90-60-90 i, amb una mica de sort, amb top-less la qual cosa et provocarà més satisfacció que no pas tibar de regletes patinoses. A reveure.


I el "mestre" Franc li respon mes seriosament, i apunteu si es que penseu venir a escalar per aquestes contrades a partir d'ara:
Hola, no trobaràs gaires zones a l’ombra, però buscant l’horari adequat, tal com et diu el nostre amic Tomàs Molina, sobreviuràs. En general es fins les 11 del mati i a partir de les quatre de la tarda amb petites variacions segons els sectors.
-Bucolica fins a les 10 i a partir de les 17.
-Obaga Negra a l’ombra a partir de les 15h però suarem la cansalada a l’aprox.
-Paret del Grau “No t’ho Perdis” i “Esperó dels Maneirons” a l’ombra a partir del migdia la resta de vies a partir de les 17/18H.
-Agulles N ombra tot lo dia.
-Coll Piquer I i II i sector Samarcanda escalables fins que aguantem (11h + ó -)
-Belcanto i diposit a partir de les 16h a l’ombra i amb airet.
-Sector d’abaix i de darrera a l’ombra pràcticament tot el dia.
-Narieda North Face a l’ombra tot el dia. -Narieda West Face a l’ombra fins a les 13/14h segons la via.
Pensa que als sectors que durant el mati es mantenen a l’ombra la temperatura es mes que agradable (de vegades se’t posa la pell de gallina fins que no has escalfat una mica) els sectors que ho estan a la tarda es diferent perquè la roca i sobretot l’aire ja s’han escalfat. Be hi ha mes racons escalables a l’estiu però amb una mica d’imaginació els trobaràs tots: Sector Puck, Tresponts, Arcada de Perles . . .

Sort

sábado, junio 16, 2007

Revetlla de Sant Joan sense cues i de relax total

Ei gent.. s'apropa la revetlla de Sant Joan, i veien les cues i el "pollos" que s'han montat a les carreteres els ultims anys us deixo una proposta que de bon segur no us deixará indiferents.
Es tracta de la JORNADA DE MITOLOGIA PIRINENCA, que es celebrarà en el bónic i tranquil poblet de LA GUÀRDIA D'ARES (Alt Urgell) el proper 23 de Juny de 2007.
El tema estrella son els Maneirons, pero els Maneirons autentics, no aquets que es dediquen a enfilar´se per les pedres......
Us deixo el cartell, i un article aparegur a El Periodic d'Andorra, a on es parla d'aquestes jornades.

Amb els menairons com a protagonistes, la Guàrdia d'Ares, al municipi de les Valls d'Aguilar, celebrarà el dia 23 vinent la primera Jornada de Mitologia Pirinenca, una iniciativa que pretén contribuir a recuperar l'imaginari col.lectiu com a patrimoni cultural immaterial de les comarques de muntanya. El programa d'actes, a més de conferències d'especialistes, inclou també tertúlies amb la gent gran del país i propostes de caire lúdic.Segons el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la data i el lloc de celebració de la jornada no han estat triats per atzar. La nit de Sant Joan és quan, segons la llegenda, es plegaven els menairons. També era la nit en què s'apareixien les encantades. La Guàrdia d'Ares és un dels pobles del Pirineu on s'han recollit més llegendes, i d'una d'aquestes històries, la dels menairons, en queden de testimoni els tarters que hi ha a l'obaga del terme.ACTES DEL DIALa jornada s'iniciarà a les cinc de la tarda, al local social de la Guàrdia, amb una taula rodona sobre els tres tarters de menairons de l'Alt Urgell, Guils del Cantó i la Guàrdia d'Ares, en què participaran persones de cadascun d'aquests tres pobles que coneixen bé les llegendes al voltant d'aquestes formacions geològiques. Després, es projectarà Els manairons, conte de Catalunya, un curtmetratge de dibuixos animats del qual és el guionista l'escriptor pallarès Pep Coll.Les conferències seran a càrrec del professor i escriptor Joan Obiols, que parlarà sobre l'anecdotari de la llegenda, i del també escriptor i dinamitzador cultural Isidre Domenjó, que presentarà, amb suport d'imatges, les llegendes més divertides del Pirineu.




redaccio@andorra.elperiodico.com

viernes, junio 15, 2007

COLL DE NARGO -Sector Puck-



Avui divendres, per tal d'escapar de la calor, hem anat al Sector Puck (Coll de Nargó), es un sector petit, amb poquetes vies, pero força maques i lo millor de tot juntament amb el Sector de Darrera es l'unic que te ombra al matí, en contra te la pega de que es es que queda mes allunyat.
Podeu consultar les resenyes, informació sobre aquest sector de Coll de Nargo i altres a:

colldenargo.blogspot.com
Calor no hem patit pas gaire, mes aviat fresqueta i no ens hem posat jersey per que cap dels tres l'ha portat.

Us deixo unes fotos.



COLL DE NARGO Sector Puck 15 06 2007
Escalada a Coll de Nargo SECTOR PUCK, amb l'Ignasi i el Josep Maria, el 15 de juny de 2007