viernes, abril 04, 2008

FERRATA REGINA (Cinglera dels Esplovins)


Amb l'Alba, feia quatre anys que teniem pendent la Ferrada Regina, va ser al poc d'acabar de fer la Teresina a Montserrat amb un fred de mil dimonis que vem parlar d'aquesta bónica ferrada, i de segur menys freda.

Així i com qui no vol la cosa aquest passat dimecres hem liquidat el tema que teniem pendent, ens han acompanyat el Naxo i el Josep Maria, un dia esplendid i tota la via per a nosaltres sols, (es la ventatja d'anar entre setmana). Hem pogut disfrutar de la verticalitat, de la generositat del seu equipament i del precios paisatge que acompanya en tot moment a aquesta imponent via ferrada.


He anat en diferents ocasions a aquesta ferrada, els punts que mes preocupan als "novells" son: el pont penjant i el pas de la "gorja" que en algun lloc he vist bateixat com el "paso de la fé" i que nosaltres en plan de conya varem anomenar el "crusaito" com diu en Rodolfo Chiquiliquatre. Malgrat tot, els punts mes exigents per la seva mes que verticalitat son el que apareix a la resenya amb el nùm. 6 Gran Esperó, el núm. 9 Gorja, que dona acces al pàs entre les dues parets i a on caldrà anar mol en compte si portem nens, i per ùltim el tram de la sortida original, senyalat a la resenya amb el nùm. 13.
De ben segur que a aquestes alçades tot-hom coneix aquesta via ferrada, malgrat tot he volgut deixar constancia i algunes fotos.

Clikeu aqui si voleu veure tota la galeria de fotos

5 comentarios:

Xavi dijo...

Ei Ramon com et curres els fotomuntatges. Ja m'explicaràs com poses 3 fotos de costat, que jo ho provo i no hi ha manera.
A veure quin dia em portes a fer els ràpels de la paret de la Cascada!

Mingo dijo...

Hola Ramon quan de temps sense saber de tu. Deu ni do aquesta ferrata, si algu no ha escalat es deu impressionar.
Molt bo el reportatge.
Un saludo

ramon dijo...

xavi......
a tu jo no et puc portar en lloc, com a mol a jugar a la petanca jajaja. Pero si et sembla el dia que vulguis en carguem com a rucs i nem a baixar-la i a fer fotos...

Mingo....
doncs ja veus, repartint el temps que tinc entre la familia (aquesta setmana santa va tocar Port Aventura) i la feina i quan engresco a algú a sortir una miqueta.

Anónimo dijo...

See Please Here

Xavi dijo...

Ei Ramon haurem d'anar a fer alguna escaladeta que tenim els blocs de l'Alt Urgell molt aturats. A tu ja et toca anar a obrir la "Cincuentaitantos" jeje...
Records!