sábado, junio 16, 2007

Revetlla de Sant Joan sense cues i de relax total

Ei gent.. s'apropa la revetlla de Sant Joan, i veien les cues i el "pollos" que s'han montat a les carreteres els ultims anys us deixo una proposta que de bon segur no us deixará indiferents.
Es tracta de la JORNADA DE MITOLOGIA PIRINENCA, que es celebrarà en el bónic i tranquil poblet de LA GUÀRDIA D'ARES (Alt Urgell) el proper 23 de Juny de 2007.
El tema estrella son els Maneirons, pero els Maneirons autentics, no aquets que es dediquen a enfilar´se per les pedres......
Us deixo el cartell, i un article aparegur a El Periodic d'Andorra, a on es parla d'aquestes jornades.

Amb els menairons com a protagonistes, la Guàrdia d'Ares, al municipi de les Valls d'Aguilar, celebrarà el dia 23 vinent la primera Jornada de Mitologia Pirinenca, una iniciativa que pretén contribuir a recuperar l'imaginari col.lectiu com a patrimoni cultural immaterial de les comarques de muntanya. El programa d'actes, a més de conferències d'especialistes, inclou també tertúlies amb la gent gran del país i propostes de caire lúdic.Segons el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, la data i el lloc de celebració de la jornada no han estat triats per atzar. La nit de Sant Joan és quan, segons la llegenda, es plegaven els menairons. També era la nit en què s'apareixien les encantades. La Guàrdia d'Ares és un dels pobles del Pirineu on s'han recollit més llegendes, i d'una d'aquestes històries, la dels menairons, en queden de testimoni els tarters que hi ha a l'obaga del terme.ACTES DEL DIALa jornada s'iniciarà a les cinc de la tarda, al local social de la Guàrdia, amb una taula rodona sobre els tres tarters de menairons de l'Alt Urgell, Guils del Cantó i la Guàrdia d'Ares, en què participaran persones de cadascun d'aquests tres pobles que coneixen bé les llegendes al voltant d'aquestes formacions geològiques. Després, es projectarà Els manairons, conte de Catalunya, un curtmetratge de dibuixos animats del qual és el guionista l'escriptor pallarès Pep Coll.Les conferències seran a càrrec del professor i escriptor Joan Obiols, que parlarà sobre l'anecdotari de la llegenda, i del també escriptor i dinamitzador cultural Isidre Domenjó, que presentarà, amb suport d'imatges, les llegendes més divertides del Pirineu.




redaccio@andorra.elperiodico.com

2 comentarios:

Ignasi dijo...

LLàstima que pillo per la nit de sant joan, tu per contra seras uns d'aquests privilegiats que tenen la nit lliure, pero et recordo que a les 05 en peu!! jajajaja

ramon dijo...

Ignasi.... finstro....
has de tenir en conte que els que tenim un determinat nivell no pasem la revetlla de Sant Joan a "provincies", servidor s'en va a la capital d'Espanya a menjar xurros amb xocolata, ara aixó si si la Renfe no fa de les seves a les 6 en punt espero estar al lloc que pertoca.
Ausiau.....