martes, junio 19, 2007

Ombres...........


Fa dies que mirant pels blogs habituals , la gent es pregunta........ A on es pot escalar a l'ombra a l'Alt Urgell?????? La veritat es que no pas a gaires llocs, pero el "mestre" Franc en el "foro" de la pagina http://www.maneironsclimb.com/ dona resposta l'eterna pregunta, si accediu a la pagina her d'anar a l'apartat "PIADES" de la mateixa, te totes formes us deixo la pregunta i un parell de respostes.
Ahh i si no sempre ens queda la solució de matinar, a les 6 es una hora bonisima per penjarnos a qualsevol lloc i a les 11 a la piscina o les bases de Nargó.....
recoredeu teniu resenyes i mes informació sobre Coll de Nargo a:


L'invitat pregunta en el foro:
Algu em pot dir si el mes de juliol fa molta calor per escalar ???


En Tomas Molina li respon:
Home, depèn del lloc: Si t'en vas al Todra o al Wadi Rum tens una mort ràpida i segura per deshidratació i dessecació general. Si pel contrari t'en vas a Patagònia emporta't la bufanda i els guans que per allà baix van al revés i fot una rasca que pela. Si per contra vols anar per l'Alt Urgell escala de 6 a 8 del matí o de 20 a 22 hores o també et fondràs de la calda que cau. És més recomanable anarte'n a les basses de Nargó que a part d'estar fresquet sempre et pots trobar alguna andorrana amb unes mides 90-60-90 i, amb una mica de sort, amb top-less la qual cosa et provocarà més satisfacció que no pas tibar de regletes patinoses. A reveure.


I el "mestre" Franc li respon mes seriosament, i apunteu si es que penseu venir a escalar per aquestes contrades a partir d'ara:
Hola, no trobaràs gaires zones a l’ombra, però buscant l’horari adequat, tal com et diu el nostre amic Tomàs Molina, sobreviuràs. En general es fins les 11 del mati i a partir de les quatre de la tarda amb petites variacions segons els sectors.
-Bucolica fins a les 10 i a partir de les 17.
-Obaga Negra a l’ombra a partir de les 15h però suarem la cansalada a l’aprox.
-Paret del Grau “No t’ho Perdis” i “Esperó dels Maneirons” a l’ombra a partir del migdia la resta de vies a partir de les 17/18H.
-Agulles N ombra tot lo dia.
-Coll Piquer I i II i sector Samarcanda escalables fins que aguantem (11h + ó -)
-Belcanto i diposit a partir de les 16h a l’ombra i amb airet.
-Sector d’abaix i de darrera a l’ombra pràcticament tot el dia.
-Narieda North Face a l’ombra tot el dia. -Narieda West Face a l’ombra fins a les 13/14h segons la via.
Pensa que als sectors que durant el mati es mantenen a l’ombra la temperatura es mes que agradable (de vegades se’t posa la pell de gallina fins que no has escalfat una mica) els sectors que ho estan a la tarda es diferent perquè la roca i sobretot l’aire ja s’han escalfat. Be hi ha mes racons escalables a l’estiu però amb una mica d’imaginació els trobaràs tots: Sector Puck, Tresponts, Arcada de Perles . . .

Sort

2 comentarios:

Gatsaule dijo...

Al principi m'has espantat, però veig que la cara nord de la Roca Narieda no està prohibida a l'estiu...

ramon dijo...

Ei gatsaule.... espantarte a tú, si ets un tot terreny....
Tant sols es tracta de que no tingueu escusa per a no venir aqui adalt, així que ja ho saps fins i tot en ple mes d'agost es pot trobar algun reconet que estigui a l'ombra......
Salutacions