martes, abril 24, 2007

Via Peti Qui Peti -P.Q.P.- (Paret del Grau)

A la Paret del Grau, (Coll de Nargó) hi han actualment unes 33 vies, gairebe totes equipades amb parabolts, 3 i 4 llargs amb uns 100/120 mts. Un calcari gris excepcional, amb algunes zones desplomades amb les que apareix una mena de conglomerat que malgrat el seu aspecte, es força bó, ens dona unes vies per a poder disfrutar.



Aquesta vegada, la via triada va ser la Peti Qui Peti (P.Q.P.), de dificultat suau 5a/5b/5c+ i un paset de 6a+ que va ser la guinda de la via.

Tot just al començar la via van apareixer pel cel una "formació" de "ocellots" ens van semblar que eren trencalos, i la veritat veure pasar per demunt teu 6 ocellots d'aquesta embergadura, fa una mica de respecte. Encara no hem averiguat si els hi van atreure les carns del Josmar o els osos de l'Ignasi jejejeje.





Si voleu consultar o descarregar ressenyes de Coll de Nargó CLIKEU AQUI


10 comentarios:

Anónimo dijo...

són voltors, no pas trencalòs.

Ignasi dijo...

Sí, però si et pillen també te'ls trenquen...
Recomanable baixar pels ràppels de la dreta de la "no t'ho perdis", quin sostre.
Per cert Ramonson!!! mira al teui calaix tens una cosa.

jaumeplanellpiqueras dijo...

Quina via més maca! es veu potent, com està d'equipament, és obligat el 6b?...aquest diumenge he tastat la roca de casa vostra a Roca Narieda i m'ha encantat, caldrà anar a veure aquesta zona de Coll de Nargó.
Molt bones les galeries de fotos!

ramon dijo...

Ei "anonimo", merci per la informació, la veritat es que en aixó dels ocells no estic gaire ficat, Com diu l'Ignasi si t'agafen segur que també t'els trenquen jejej.

Ignasi: okis aquesta nit miro sense falta. merci, per cert que tal el canyell??? si es que aneu massa forts......

Jaumepiqueres: Ja he vist que veu anar a la Postre de Music, bonica via no??? segur que et va agradar i veu disfrutar.
La Paret del Grau no te res a veure, el seguros estan a una distancia mes prudencial, i en aquesta via el pas de 6a+ no es obligat del tot (ja m'entens no????)
Si pases per : http://colldenargo.blogspot.com/
trovaras una panoramica de la Paret del Grau, i una miqueta mes avall en format PDF les resenyes per si vols descarregarles

ramon dijo...

JaumePiqueres: si et fa falta en aquest link tens la resenya de la Postre de Music:
http://photos1.blogger.com/blogger/5849/3440/1600/NARIEDASUDOKISresen.jpg

Ja explicaras que tal si pujeu per Coll de Nargó.

adeu

Gatsaule dijo...

Ramon, molt maca la via i la zona també ho sembla. No veig el conglomerat a la foto, és més cap als laterals ?

ramon dijo...

Merci Gatsaule....

La zona es maca i val la pena fer-li una visita. El conglomerat apareix a la Paret del Grau pricipalment a les zones desplomades (son les que tenen un color marró mes marcat) no es un conglomerat com el de Montserrat, es barreixa amb el calcari propi de la zona; a les fotos del post, si et fixes en les dues que hi han sota de les dels ocellots les parts marrons es pot veure alguns d'aquets conglomerats.
A les vies de la prat dreta de la paret es a on es poden trovar mes parts d'aquets conglomerats.
Malgrat tot l'escalada principalment es fa sobre calcari.

Xavi dijo...

Ondia Ramon quins voltors més grans, mai els havia vist rondant tant a prop de la paret del Grau. Em pensava que estaven més per Alinyà o Montanissell. El que jo recordo és un vesper a la tercera o quarta xapa de la via (bé, més se'n recorda el company que anava de primer i que es va endur unes quantes picades). Adéu.

Gatsaule dijo...

Si, ja ho veig, més que conglomerats són bretxes calcàries de les zones de falla, imagino. És que no em lligava que fossin conglomerats estrictes.

Ho haurem de venir a veure !

Anónimo dijo...

Felicitats!
Unes fotos ben xules.